XIII 3 h de Resistència

Ja estan obertes les inscripcions a les XIII 3 h de Resistència

dissabte, 22 de maig del 2010

POSA UNA BREVET A LA TEVA VIDA

POSA UNA BREVET A LA TEVA VIDA
No m’agraden massa els canvis,però el meu cap ciclista em deia…Jordi vols dir que no t’agraderia aixó de les brevets(proves de fons i gran fons)?,jo em contestava…però si el que jo no tinc es fons i el meu cap em deia...
jo t’ajudaré,tot està en el cap.Bé doncs m’apuntaré a la de 200km(la més curta)i ja veurem.
Al Febrer començo a donar-li voltes al tema.Un dia em trovo al Lluis Fenoy(un crack)i em diu que si jo hi vaig ell vindrà.Doncs endavant, l’aventura ja comença.
BREVET 200
El 14 de Maig és la brevet 200 a Manresa.
Són les 4:00 de la matinada,cotxe,bicis i cap a Manresa.Arrivem en Lluis i jo agafem el carnet de ruta(5 euros) i a les 6:oo puntuals comença la nostra aventura.La ruta és plana però fot molt però molt de fred(3 graus negatius).Tothom surt molt tranquil,què estrany!,ja tindrem temps de corre.
Primer control,segell a la cartolina i cap un bar(esglesia)que ja tenim gana i molt de fred.(1 grau positiu).Després d’esmorzar canya fins a Manresa.
Les sensacions son de que alló no era exactament el que buscavem.
Un ciclista veterà en les brevets ens diu…Nois les brevets començen a partir de la de 400km(glups).
Doncs res ,tornant cap a casa jo ja pensava en la de 300km.

BREVET 300
El 10 d’ abril es la brevet 300 a Manresa
Un altra cop a Manresa però aquesta vegada sense el Lluis.
Faig el mateix ritual.Sortida a les 6:00,fot fred i és negre nit,llums, ”armilles” i molt de silenci,què guapo!.Després d’una hora ja tinc dos col.leges de fatigues,en Joaquim de Sant Cugat(triatleta)i l´Adrià un brevetero que ja em dona els primers consells…tranquil que això acaba de començar.
Anem amb un grupet molt maco però ja apareix el tipic de turno…VENGA A RELEVOS CADA 30 SEGUNDOS …¿? Jo estic flipant amb aquest paio,però, si queden 225km!.Reflexiona Jordi,tú no venies a fer això,jo paro en el seguent poble a esmorçar.Parem en Quim,l´Adria i jo i un noi de la penya bonavista que ha fet la PARIS-BREST-PARIS,laBARCELONA-PERPIGNAN-BARCELONA i altres brevets de no tant renom però igualment molt dures.Pedalem i xarrem amb un sol ben maco,fem tota la brevet sense complicacions i aprenc molt dels concells dels veterans,això comença a ser el que jo buscaba.Acabo fort i content i pensó:Jordi, tens collons de fer la de 400?.
BREVET 400
L’1 i 2 de Maig és la brevet de 400 Km.
Això ja es posa seriós.Seguim el ritual,agafem el carnet de ruta i sortida puntual a les 6.00h.Igual de puntuals que el tró i l’aigua que ens van acompanyar a la sortida.Llums ,”armilles” ,xubasquero i molta il.lusió per fer-la.Anem amb una grupeta fins atravesar Manresa.Jo ja tinc ganes d’esmorzar i parem amb dos breveteros de la zona.Menjem bocata,bebem cervesa i café,ells carajillos i gelat,ara no plou.Sortim d’esmorzar i ens perdem,que si a la dreta,que si a l’esquerra…anem a trovar un policia que ens indica i després de mitja hora trovem la ruta.Al fons de la carretera uns nuvols molts negres i comença a ploure de valent i cada cop més just després del 2º control al Km 175 +o-.Ens cau el diluvi universal,nosaltres pedalem i pedalem fins el seguent control i tornem a menjar.Ens assequem una mica,menjem i just al tornar a sortir a la carretera ens torna a ploure.A la sortida del bar ens trovem a la Nica.Després de 100 Km de pluja l’aigua s’et fot al cap,però la nostra il.lusió es tan gran que no podrà amb nosaltres.Pedalem i pedalem i ens perdem a l’arrivar a Balaguer i després de preguntar trovem el bon camí.Comença a fer-se de nit,ens posem les armilles,encenem les llums i pedalem fins la propera parada.En el Km 300 ens aturem a sopar.Plat d’espaghettis,amanida,dos cerveces,una Cola,una ampolla d’aigua,un café i “san tornem’hi”.Abans de sortir rebem una trucada de la meva dona al telèfon d’en Lluis:
-Estem sopan-diu en Lluis.
-Què trigareu molt?-diu la Sílvia.
-No ho sabem exactament,però será cap a la matinada,encara resten com 80 Km.
La Sílvia es va pensar que ja estavem tornant però la realitat era ben diferent i ella vinga a esperar…
Després de sopar arranquem que encara queden 100 Km de nit i amb dos ports i rampes molt dures.De nit les coses són molt diferents,anem veient altres brebeteros,tothom al seu ritme i sense gaire trànsit a la carretera.Després de 21 hores de ruta i 17h i 25’ de bicicleta i 12.000 cal cremades,arrivem a Manresa;només ens falta arrivar a la seu del club on allà ens trovem la Nika.En Lluis i jo estem molt cansats i molt satisfets d’haber acabat aquesta brevet.Ens despedim dels organitzadors,carreguem bicicletes i cap a casa que hi falta gent.
Tot tornant cap a casa jo ja sabía que habíem de fer la de 600,la de BCN-Perpinyan-BCN.
El 10 de Maig ens apuntem i era l’últim dia per fer-ho.També s’han inscrit la Nika,la Noe i d’altres que varem coneixe a les brevets.

TERRA DE REMENCES
Aquesta marxa no té massa historia,l’hem fet tantes vegades…He acavat molt satisfet tot i que he fet pitjor temps que l’any passat.Però el repte d’aquest any és la BCN-Perpinyan-BCN.
3 dies després de la TDR,m’aixeco amb el tormell inflat com una pilota,vaig a treballar i 3 hores més tard ja tornava a ser a casa amb el peu pitjor del que estaba.El dissabte vaig a Urgencies i em dien a fer repós durant uns 5 dies.El meu estat físic no es dolent,però el mental comença a caure en picat.Jordi,vols dir que arrivaràs a temps?Ara ja no tinc tant clar acabar la de 600.
Pròxima parada BCN-Perpinyan-BCN.

JORDI ROIG I MONTSANT 20/05/10

3 comentaris:

Xavi ha dit...

Jordi estic totalment convençut que et fara fins i tot bé el paro de 5 dies.

Yo fa un 5 setmanes vaig tenir un principi d'anemia vaig perdre 7 dies pero als 4 dies estava tan o més fort que abans de l'anemia.

Darrera d'això m'he luxat la clavicula 3 setmanes de repòs i ara recuperació de la lesió
i preparació per la quebranta mentalment tocat però amb l'il·lusió i el convensiment de que tot i que no podre fer un bon temps al meny la faré.

fa tres dies que torno agafar-la i la veritat el dolor de cames, cul, veure com tots et pasen la mà per la cara no hem faran dubtar perque aquest era el meu objectiu.

Així que tan sols dir-te que ánims que tu pots, que no et facis enrera ni tinguis dubtes.

nikabike ha dit...

Jordi, primer de tot merci per citar-me, quina gràcia !!!
Tema peu.... m'ho ha comentat en Joan, amb qui he rodat una estona x la NII. Quina merda, les lesions i dolors smepre apareixen en els moments més inoportuns... no et desanimis, fes repòs. Jo pateixo de genolls i en èpoques de dolors em poso una crema homeopàtica d'Àrnica, un antiinflamatòria natural. Tab´està en pastilles, les pots trobar (si t'interessen) a les botigues tipiques de coses naturals, rollo dietètica i herboristeries.. segur que a Arenys n'hi ha, inclús a la farmàcia... fes bondat i sigues positiu, ajuda!! També van bé els banys de contrast, aigua freda-calenta, desinflama l'articulació.
Vnga, espero tenir noticies teves i bones!!!

Núria ha dit...

Ànims Jordi, ara ja has començat i pots acabar-ho. Si has pogut superar les anterios ara només et queda... fotre GAAAASSSS a la Brevet de 600 km!!!!