XIII 3 h de Resistència

Ja estan obertes les inscripcions a les XIII 3 h de Resistència

dijous, 16 de juny de 2011

TRANSCATALUNYA 2011
Aquest diumenge passat, 12 de juny, es va disputar la Transcatalunya, una activitat organitzada per Probike. La prova consistia a travessar Catalunya en BTT a través d’un recorregut per muntanya de 190 quilòmetres, amb més de 3.500 m de desnivell positiu acumulat i amb llibre de ruta, des de la Molina fins a la platja de la Mar Bella, a Barcelona. Més de 400 participants van gaudir d'aquest esdeveniment esportiu.


11 socis del Club Ciclista Arenys de Munt hi vam participar.


El recorregut va ser semblant al de l’edició anterior (2010), amb algun petit canvi. Vam trobar tot el camí enfangat –atesa la gran quantitat d’aigua que va caure durant la setmana a Catalunya–, amb grans bassals i vam haver de travessar més d’una riera i algun riu, cosa que perjudicava el factor mecànic, i més tenint en compte que es tractava d’una prova de tan llarg recorregut. Vam tenir la sort, malgrat tot, que va fer un dia fantàstic per pedalar: el cel tapat però sense pluja, tot i que en molts trams vam ensopegar un vent bastant fort de cara que va fer alentir el ritme de la marxa.


Des del moment en què ens apuntem a participar en aquests reptes, assumim que el més important és acabar-ho, i tots els membres del CCAM ho vam fer. Després d’haver paït la feina, cal que recapitulem i posem en ordre el cúmul de sensacions i fets que vam viure aquell dia. Així, en primer lloc, cal felicitar en David, un toro, per la seva tercera posició en la classificació absoluta de la prova, ja que tot el matí va estar lluitant al capdavant de tot per fer l’or que va aconseguir finalment. Una part de la meva quarta posició la dedico especialment a ell, que va estar al meu costat durant tota la travessa, detall que un amic no oblida.


A continuació, hem de felicitar el trio meravelles format per en Sergi, en Jordi i en Roger, que van trepitjar els talons dels primers al llarg de tota la prova. Quins lluitadors! Un honor, companys! L’Àlex, el nou company de BTT que ve del món de la carretera i que ha fet un gran paper enmig del fang. La Núria, segona fèmina (a fons!) i companya de viatge d’en Xavi, que no s’entrena gaire, però que va decidir anar a fer la prova peti qui peti (i que bé que ho va fer!). Finalment, cal felicitar el grupet d’inesgotables, en Marc, en Carles, amb la companyia del novell Xavi R, que tot i les rampes va trepitjar el passeig marítim barceloní amb tots els mèrits assolits.


Durant tot el dissabte, a mesura que els participants anaven arribant a la Molina, vam gaudir de cada moment que vam poder compartir. Ja se sap, quan estàs en el teu ambient i amb els teus amics, es van succeint les anècdotes i els tocs d’humor i no pots parar de riure. I per acabar-ho d’adobar, a la matinada, quan ens havíem de llevar, a les 3.30, va aparèixer un fantasma amb un llençol blanc que ens va recordar que calia llevar-se. Insuperable!


Només queda felicitar l’organització. Com sempre, Probike ha deixat el llistó molt alt. Tant a la Molina com durant la cursa, en Pere i els seus han cuidat tots els detalls i ens han fet gaudir d’una experiència que rememorarem durant unes quantes setmanes.


Des del CCAM, volem animar els socis i companys que s’animin a participar en aquest tipus de proves. Pròxima estació: VOLTA A LA CERDANYA 2011!

1 comentari:

david ha dit...

Molt bona crònica, Martí. Només puc dir que estic molt content de formar part d´un grup d´amants de la bici tant collonuts; a part de pedalar, l´ambient que ho envolta sempre és d´allò més guapo.
Per cert Presi, no cal que et recordi que lo puc que perds com a ciclista ho guanyes com a persona.
P.D.: Ja teniu tots els diplomes de la TransCatalunya al taller d´en Martí.